Participă la discuțiile despre amenajarea unui spațiu public

Orașul Durlești are nevoie de spații publice amenajate. Peste 83% din respondenții unui sondaj au spus că sunt foarte nemulțumiți de calitatea spațiilor publice din oraș. Majoritatea au spus că ar avea nevoie de un parc – pentru plimbări, aer curat, cu spații amenajate pentru copii, dar și pentru sport.

Un grup de locuitori ai orașului, susținuți de organizația Primăria Mea, organizează o discuție publică pe subiectul spațiilor de odihnă și agrement din Durlești. Vom prezenta rezultatele sondajului, vom analiza împreună locațiile care ar fi potrivite pentru un parc, scuar sau zonă verde și vom discuta cu autoritățile care sunt planurile acestora. Ulterior, ne propunem să dezvoltăm un proiect care să răspundă la necesitățile cetățenilor și să cerem amenajarea unui astfel de spațiu public.

Discuția va avea loc Duminică, 13 decembrie, ora 14.00, pe Zoom și va fi transmisă LIVE pe Facebook. Urmăriți actualizările evenimentului aici. Pentru a participa la discuția de pe Zoom, completați formularul de mai jos. Doar persoanele înregistrate vor primi link-ul pentru conectare.

Spațiile publice sunt esențiale pentru un oraș. Fie este vorba de parcuri, terenuri de joacă sau de sport, târguri, scuaruri sau alei. Acestea îmbunătățesc calitatea vieții. Oamenii pot să se plimbe, să se odihnească, să interacționeze cu alții locuitori, să facă activitate fizică și altele. Autoritățile trebuie să amenajeze spații publice! Orașele nu trebuie să fie doar construcții, parcări și magazine!


 Discuția va avea loc în cadrul proiectului „Un oraș bun – un efort comun: organizare comunitară pentru dezvoltare locală”, implementat de AO „Primăria MEA” cu sprijinul financiar al Departamentului Buna Guvernare al Fundației Soros-Moldova. Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă neapărat poziţia Fundaţiei.