DURLEŞTI, CU MAI MULTE SPAŢII PUBLICE

Locuitori din Durlești, pregătiți-vă! A venit timpul să revendicăm dreptul la spații publice! Suburbiile sunt prea des neglijate când vine vorba de amenajarea unui parc pentru mici și mari, alei pentru alergat sau a unui scuar pentru evenimente publice care să adune vecinii din cartier. Asta, în timp ce aici trăiesc peste 20 de mii de oameni. Iar dacă autoritățile mai inaugurează câte un loc de recreere, adesea uită să-i întrebe și pe cei care-l vor folosi dacă le va prinde bine.

Începând cu această primăvară, ne propunem să aducem un exemplu pozitiv și să contribuim la amenajarea unui spațiu public în Durlești. Totul, la inițiativa celor care locuiesc acolo și, sperăm, cu implicarea Primăriei.

Mai multe locații, care ar putea fi transformate în parcuri sau alei, au fost deja explorate de echipa „Primăria Mea”. Am găsit terenuri părăsite, mărăcini și câini vagabonzi care păzeau gunoaie.

 

Le-am notat, iar după o cercetare mai aprofundată, vom chema locuitorii să aleagă spațiul care cred că e cel mai potrivit pentru a fi amenajat și în ce mod îl văd schimbat.

În același timp, îi vom invita pe cei mai activi locuitori să formeze un grup de inițiativă pentru a bate la ușa primăriei mai des cu idei de colaborare pentru a amenaja spațiile publice. Grupul va beneficia de instruiri din partea echipei „Primăria Mea” și chiar va organiza primul eveniment pentru comunitate în toamnă, fie că va fi un târg, festival sau orice altă întrunire care va aduna vecinii și prietenii.

 

Dacă aveţi sugestii de spaţii care necesită amenajare, vă îndemnăm să ne expediaţi poze la adresa de email primariamea@gmail.com sau pe Facebook. Menţionaţi numaidecât adresa. Urmăriți pagina noastră web și de Facebook, unde vă vom ține la curent cu ultimele noutăți ale proiectului!

poze: Constanţa Dohotaru
text: Felicia Creţu

 

Activităţile vor avea loc în cadrul proiectului “Un oraş bun – un efort comun: Organizare comunitară pentru dezvoltare locală”, implementat de AO Primăria MEA şi susținut financiar de programul Buna Guvernare al Fundației Soros-Moldova. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Fundației Soros-Moldova.