DURLEȘTI: SE CAUTĂ VOLUNTARI!

În contextul epidemiei de COVID-19, suntem îndemnaţi să stăm în autoizolare și să ieșim din case doar dacă e strict necesar. Bătrânii sunt cei mai vulnerabili în fața bolii, așa că aceștia trebuie să evite în mod special ieșirile afară. De asemenea, în dificultate se află și persoane cu dizabilități sau mame singure care nu au cum să iasă din case decât dacă își iau și copiii cu ele, astfel supunându-i riscului.  

Căutăm Voluntari din Durlești care să facă cumpărăturile de strictă necesitate pentru vecinii lor care nu pot ieși din case pe timpul epidemiei sau trebuie să stea izolați.

Completează acest formular pentru a te alătura inițiativei și a deveni Voluntar.

Indică în dreptul sectorului în care poți face voluntariat, opțiunea „Suburbii”, iar pe rândul de mai jos „Durlești”.

În acest moment, Primăria Durlești colaborează cu Primăria Chișinău și echipa de coordonare a inițiativei pentru a identifica persoanele care au nevoie de ajutor.

Cum funcționează?

După ce ai completat formularul, echipa de coordonatori te va contacta și îți va face legătura cu o persoană din Durlești care are nevoie de ajutor. O vei suna și vei afla cum o poți ajuta și cei îi lipsește. De obicei, este vorba de produse alimentare și/sau medicamente. La livrare, vei păstra distanța socială recomandată de 2 metri. Tu vei lăsa pachetele la ușă sau la poartă, iar el îți va transmite banii pentru cumpărătură într-un plic. 

Dacă ai posibilitatea, păstrezi legătura cu beneficiarul pe care l-ai ajutat și afli dacă poți să-i fii de ajutor săptămânal.

Mai multe instrucțiuni pentru efectuarea livrării vor fi transmise după înregistrarea în formular.

Între timp, dacă știi persoane în vârstă, cu dizabilități sau o persoană singură cu anumite dificultăți, îndeamn-o să apeleze la linia verde. Descarcă de aici anunţul, tipăreşte-l şi lasă-l în cutiile poştale sau afişează-l în zone vizibile.